Persbericht Trip en Tux

Kinderboek bespreekt eiceldonatie

06/01/2014 Wagenberg
Menno Malta, vader van 2 donorkinderen, nam het heft in handen en schreef en tekende een kinderboek om het onderwerp eiceldonatie op een vrolijke manier bespreekbaar te maken. Het resultaat is een vrolijk kleurrijk boek getiteld Trip en Tux, dat de ervaringen van twee toekans beschrijft die graag een toekan baby willen.

Uit onderzoek blijkt dat een groeiend aantal stellen maakt gebruik van de mogelijkheid van eiceldonatie om hun kinderwens te vervullen (van ca 140 in 2009 tot ca 750 in 2013). Vaak is deze behandeling succesvol en daarmee groeit het aantal donorkinderen.

Olivia Montuschi, mede oprichter van het Donor Conception Network, adviseert om ouders van 'donorkinderen' (spermadonor/eiceldonor) op jonge leeftijd te vertellen over hun achtergrond. Donorkinderen vertellen over hun achtergrond als ze nog jong zijn waarschijnlijk het beste voor hen, ook al kan het erg moeilijk zijn voor de ouders. Het uitstellen tot later kan leiden tot moeilijkheden. Net als de kinderen zelf, kunnen familie en vrienden zich erg teleurgesteld voelen in het gebrek aan vertrouwen dat hen gegund is. Ervaringen van ouders die wel open waren, laten zien dat familie en vrienden meer steun geven en begrip hebben dan de 'open' ouders van tevoren verwachtten.

'Trip en Tux' is op persoonlijke titel uitgebracht op 15 december. De officiële lancering van het boek vindt plaats op 12 januari. De opbrengst van het boek wordt gedoneerd aan Unicef.

Meer informatie over het boek en het ontstaan ervan is te vinden op www.tripentux.nl.

---

Achtergrond
Website Trip en Tux: www.tripentux.nl
Groeiend aantal vrouwen maakt gebruik van eiceldonatie (13/12/2013): http://ecdnieuws.blogspot.nl/
Praten met kinderen die verwekt zijn met behulp van een donor http://www.freya.nl/web_kid/kidvertel.php

Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Menno Malta
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-22797443
Vogelstraat 23
4845 PA Wagenberg